OM MIGEn skiss på ett kuvert

Det är mäktigt hur ett litet liv på insidan kan sätta igång så många processer i kroppen. Min första graviditet. Det var som om att mitt eget lilla barn därinne vaknade till liv och startade en våg av kreativitet. Jag började måla med akryl och testade olika material och texturer. Men främst började jag skissa. Små fantasifulla figurer. Jag kom på mig själv med att skissa i tid och otid på allt möjligt pappersmaterial som låg framme. Kuvert, kvitton, bakplåtspapper. Jag sparade alla dessa skisser under många år och genom flera flyttar, då känslan sa mig att de faktiskt skulle bli någonting mer än just bara skisser. Inspirerad av min dotter har jag nu min kollektion illustrationer, ”The Heart Of Esperanza”. En levande kollektion som ständigt förökas och förändras.

Efter min andra graviditet gled jag in i en ny våg av kraftfull inspiration. Den här gången minns jag tydligt hur jag vaknade mitt i natten med en idé som jag knappt kunde vänta med att få prova. Tidigt morgonen efter var jag uppe och experimenterade. Det gick inte direkt som jag tänkt mig, men fast besluten att få fram det resultat jag sett provade jag mig fram till en hållbar teknik. En teknik som jag kallar ”Objects In A String”. Med den tekniken färdigställer jag många av mina abstrakta akrylmålningar på duk.

Just nu befinner mig lite på okänd mark i lugnets vrå, där både uttryck och teknik är nya. Med en längtan om att få ut de inre bilder som kommer till mig, främst genom meditation, Jag blandar textur, akryl och kol och skapar oftast direkt med fingrarna eller med målarknivar. Det var länge sen jag målade med en pensel. Tycker helt enkelt om att känna både färg och underlag. 

Viktigheter

När jag skapar är det viktigt att det där som finns på insidan får komma ut i form av en känsla, illustration eller annan skapelse. När jag målar, är min sinnesstämning väldigt viktigt. Att vara i känslan eller den bild som jag har i mitt inre. Och därefter följer jag färgernas flöde.

Att det jag gör får mig att känna mig levande och fri. Att jag fritt testar nya tekniker och leker mig fram. 

Och här någonstans är vi nu, en massa år senare. Den där känslan om att skapa någonting mer och större blev en webbutik och ett konstgalleri. 

Önskar dig varmt välkommen hit.

Hanna Cavanagh,
Grafisk Formgivare och Konstnär

 

Utställningar

Samlingsutställningar
2022 - Magasinet i Falun, Konst i kvadrat
2022 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2021 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.

2020 - Galleri Boken, Hofors Konstintresse, Hofors.
2020 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2019 - Magasinet i Falun, Konst i kvadrat.
2019 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2018 - Magasinet i Falun, Konst i kvadrat.
2018 - Galleri Hamnmagasinet, Mellanfjärden.
2018 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2017 - Julsalongen, Borlänge konstförening, Borlänge.

Jurybedömd samlingsutställning
2018 - Stockholms Konstsalong, Nacka.
2022 - Hoforssalongen, Hofors.

Separatutställning
2022 - VC Kvarnporten, Falun.
2018 - Bakerian, Hofors.
2017 - GBG, Hofors.
2016 - Glasgalleriet, Ludvika.

Medlem i konstnärsförening

Konst i Kvadrat
Hofors Konstintresse