OM MIGEn skiss på ett kuvert

Det är mäktigt hur ett litet liv på insidan kan sätta igång så många processer i kroppen. Min första graviditet. Det var som om att mitt eget lilla barn därinne vaknade till liv och startade en våg av kreativitet. Jag började måla med akryl och testade olika material och texturer. Men främst började jag skissa. Små fantasifulla figurer. Jag kom på mig själv med att skissa i tid och otid på allt möjligt pappersmaterial som låg framme. Kuvert, kvitton, bakplåtspapper. Jag sparade alla dessa skisser under många år och genom flera flyttar, då känslan sa mig att de faktiskt skulle bli någonting mer än just bara skisser. Inspirerad av min dotter har jag nu min kollektion illustrationer, ”The Heart Of Esperanza”. En levande kollektion som ständigt förändras.

Efter min andra graviditet gled jag in i en ny våg av kraftfull inspiration. Den här gången minns jag tydligt hur jag vaknade mitt i natten med en idé som jag knappt kunde vänta med att få prova. Tidigt morgonen efter var jag uppe och experimenterade. Det gick inte direkt som jag tänkt mig, men fast besluten att få fram det resultat jag sett provade jag mig fram till en hållbar teknik. En teknik som jag kallar ”Objects In A String”. Med den tekniken färdigställer jag många av mina abstrakta akrylmålningar på duk.

Men just nu har jag valt att gå en helt annan väg inom mitt målande, där både uttryck och teknik är nya. Det är inre bilder som kommer till mig, främst genom meditation, som vill komma ut på duk eller papper. Jag blandar textur, akryl och kol och skapar oftast direkt med fingrarna eller med målarknivar. Jag tycker helt enkelt om att känna både färg och underlag. 

Och så var det ju det där med att skapa digitalt, som utgör en större del av min vardag. Grafisk formgivning har för mig blivit en del av den jag är. Det är en passion där jag kan uttrycka mig genom att kombinera färg, form, bild, typsnitt, logotyp och mera i ett grafiskt skapande. Mitt arbete gör mig med andra ord glad ända in i själen.

Viktigheter

När jag skapar är det viktigt att det där som finns på insidan får komma ut i form av en känsla, illustration eller annan skapelse. När jag målar, är min sinnesstämning väldigt viktigt. Att vara i känslan eller den bild som jag har i mitt inre. Och därefter följer jag färgernas flöde.

Att det jag gör får mig att känna mig levande och fri. Att jag fritt testar nya tekniker och leker mig fram. Det gäller även inom grafisk formgivning, där jag ofta kommer på mig själv med att just testa och leka mig fram, då det är otroligt viktigt att det jag gör är skoj. 

Och här någonstans är vi nu, en massa år senare. Den där känslan om att skapa någonting mer och större blev en hemsida med webbutik, ett konstgalleri och tjänst som Grafisk Formgivare. 

Önskar dig varmt välkommen hit.

Hanna Cavanagh,
Grafisk Formgivare och Konstnär

 

Grafisk Formgivning

Jag hjälper dig med grafisk profilering, logotyp, visitkort, annonsering, innehållsproduktion, illustrationer, broschyrer, affischer, inbjudningar eller annat tryckt eller digitalt material.

Min bakgrund landar i ett 10-årigt arbete med någon form av grafisk formgivning - som marknadsassistent, webmaster, kommunikatör eller grafisk produktdesign.

Önskar du min hjälp? Varmt välkommen att kontakta mig.

Utbildning

Grafisk Teknologi med inriktning Design, 120 p, Högskolan Dalarna.

Utställningar

Samlingsutställningar
2023 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2022 - Magasinet i Falun, Konst i kvadrat.
2022 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2021 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.

2020 - Galleri Boken, Hofors Konstintresse, Hofors.
2020 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2019 - Magasinet i Falun, Konst i kvadrat.
2019 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2018 - Magasinet i Falun, Konst i kvadrat.
2018 - Galleri Hamnmagasinet, Mellanfjärden.
2018 - Trädgårdsalong, HJAM, Långnäs.
2017 - Julsalongen, Borlänge konstförening, Borlänge.

Jurybedömd samlingsutställning
2018 - Stockholms Konstsalong, Nacka.
2022 - Hoforssalongen, Hofors.

Separatutställning
2022 - VC Kvarnporten, Falun.
2018 - Bakerian, Hofors.
2017 - GBG, Hofors.
2016 - Glasgalleriet, Ludvika.

Medlem i konstnärsförening

Konst i Kvadrat
Hofors Konstintresse